Je to odrůda, která se velmi dobře skladuje, a lze ji snadno skladovat až do února.
Stejně jako všechny druhy košťalovin je i kapusta velmi bohatá na vitamíny C a B. V kuchyni je velmi všestranná – lze ji vařit samotnou jako přílohu, nebo přidávat do dušeného masa, a také je z ní vynikající zelná roláda. Mladé syrové listy skvěle chutnají i v salátech.
První písemné popisy kapusty pocházejí ze 16. století, a tento typ kapusty pochází pravděpodobně ze severní Itálie. Dnes je tato superzdravá zelenina známá a ceněná po celém světě.
Začněte doma, nebo vysévejte venku od března. Při průměrné teplotě 15-20°C semena vyklíčí asi po jednom týdnu. Mladé rostliny vysazujte do sponu 40 x 50 cm.
Kapusta miluje slunné místo s těžkou, vlhkou, výživnou a humózní půdou.
Více z kategorie
Doplňující informace
Kategorie: | KOŠŤÁLOVINY |
MNOŽSTVÍ OSIVA V BALENÍ: | 100 ks |
65 Kč
Nový komentář