Kerblík je skvělá kulinářská bylina do salátových dresinků, nyní k dispozici jako bio semeno. Kerblík se svými nádechy pepře a anýzu patří ke klasickým kuchyňským bylinkám, často používaným do salátů, zeleninových jídel, čerstvých dipů, bylinkového másla a rybích pokrmů. Často srovnávána s petrželkou, ale je jemnější, je také nezbytnou ingrediencí pro tradiční receptury, jako je „Frankfurter Grüne Sauce" / „tradiční německá zelená omáčka z Frankfurtu" a slavná francouzská směs bylin „Fines herbes".
Kerblík se snadno pěstuje a během léta ho lze několikrát znovu zasít. Listy je nejlepší sbírat krátce před obdobím květu. Kerblík je navíc jednou z bylin, které se slimáci vyhýbají, a proto se často vysazuje k rostlinám, které trpí jejich napadením.
Kerblík lze vysévat přímo ven od března do léta. Semena kerblíku potřebují ke klíčení světlo a neměla by se zasypávat zeminou, ale pouze na ni lehce přitlačit.
Kuchyňskou bylinku lze pěstovat i v květináčích na okenním parapetu.
Doplňující informace
Kategorie: | KERBLÍK |
MNOŽSTVÍ OSIVA V BALENÍ: | 250 ks |
Žádné komentáře
65 Kč
Nový komentář