Pak Choi (také nazývaný Bok Choy) je, stejně jako mnoho jiných tradičních čínských a japonských pěstovaných rostlin, kořenité a nenáročné na údržbu. Silné a křupavé stonky se konzumují společně s listy. Dají se připravit podobně jako mangold, tedy v páře, a použít jako zeleninová obloha, nebo přímo syrové jako salát. Zvláště velmi chutné jsou mladé lístky. Toto zelí je rychle rostoucí, a snadné na pěstování.
Pak Choi se velmi snadno pěstuje. Rostliny potřebují vzdálenost řádků cca. 40 cm.
Výsev: Přímý výsev v červnu až srpnu (nevysévejte příliš brzy!). Sklizeň od srpna. Má rádo chráněná místa s kyprou půdou. Rostlina, která se obírá pouze zvenčí, neustále vytváří nové listy.
Doplňující informace
Kategorie: | KOŠŤÁLOVINY |
MNOŽSTVÍ OSIVA V BALENÍ: | 150 ks |
Žádné komentáře
63 Kč
Nový komentář