Každá sada semen obsahuje minimálně 10 semen rajčat na odrůdu. Zahrnuty jsou následující odrůdy semen rajčat (Solanum lycopersicum):
Rajče ‚Rose de Berne' Odrůda rajčat ‚Rose de Berne' je starý švýcarský kultivar známý svou božskou chutí. Typicky tato měkká růžová rajčata dosahují různých velikostí, často se liší mezi salátem a rajčaty na biftek o hmotnosti cca. 100-300 gr.
Rajče ‚Green Zebra' Odrůda rajčat ‚Green Zebra' je absolutní klasikou mezi starými odrůdami rajčat. V minulosti bylo pěstování odrůd zelených rajčat velmi populární, protože si získaly reputaci pro své lahodné ovocné vůně a pro svou velmi robustnost.
Černé rajče 'Black Russian' Tato ruská odrůda černých rajčat je velmi aromatická a štiplavá.
Rajčata ‚Pineapple' Odrůda rajčat ‚Pineapple' pochází ze Spojených států a vyvíjí krásná oranžová rajčata, která nemají téměř žádná semena, ale mohou dosahovat poměrně velké velikosti. Proto jsou ideální na krájení a na sendviče. Jsou nádherně šťavnaté a jejich sladko-ovocná vůně je opravdu vynikající.
Rajče ‚Yellow Ruffled' Masitá rajčata ‚Yellow Ruffled' je velmi stará odrůda, pravděpodobně pocházející ze 17. století. Jeho velká, zlatožlutá rajčata se vyznačují výrazným, žebrovaným vzhledem a tím, že jsou uvnitř dutá, jsou ideální do nádivky.
Semena každé odrůdy jsou balena v samostatném sáčku.
Sáčky se semeny a podrobný návod k setí v němčině a angličtině jsou zabaleny v krásné dárkové krabičce - skvělý a vytrvalý dárek na zahradu.
Obecně platí, že nejlepší doba výsevu semen rajčat je asi 6-8 týdnů před posledními očekávanými mrazy na jaře. Vzhledem k tomu, že rajčata mají kořeny v tropických oblastech Jižní Ameriky a ke klíčení vyžadují relativně vysoké teploty, začínají se pěstovat v interiéru a předpěstují se ve sklenících nebo na okenním parapetu v domě téměř ve všech klimatických podmínkách, dokud se nevyvinou dostatečně na přesazení. do zahrady. Ideální teplota pro klíčení: + 24-28 °C, dostatek světla, půdu udržujte vlhkou. K setí proto doporučujeme použít mini skleník.
Žádné komentáře
380 Kč
Nový komentář